donderdag 26 april 2007

Paternoster

Gelezen in "De Standaard": "Brandweer bevrijdt kleuter van toiletbril"

Wat was er gebeurd? De kleuter, laten we hem Knobbel noemen, Knobbel dus, had zo'n plastieken wc-bril rond zijn nek hangen en mamaatje kreeg het er niet meer af. Gelukkig was daar de heldenploeg brandweermannen met hun leren pakken en hun flashy helmen die in team de bril overwonnen!! Jippie, iedereen vrolijk en blij en dansen en bbq en party a la "Bierfesten" ...

NIET DUS! Stel je voor, een Knobbel van 2.5j die plotseling een WC-bril rond zijn nek heeft hangen. Al eens bij stil gestaan hoe dat ding daar komt? Zouden de ouders dat zomaar hebben laten slingeren? Neen toch, ouders van vandaag de dag zijn de meest complete en perfecte personen uit de geschiedenis van algemene beschaving [nvdr. die ongeveer ... 10j geleden gestopt is].

Neen, Knobbel heeft gewoon met pure macht de pot geruineerd ... Alle wetenschappelijke studies [toch degene die ronddolen in mijn hoofd; en ik zie er veel; want dat is een van mijn positieve eigenschappen: het zien, als een visioen, van wetenschappelijke studies, zomaar, in mijn hersenpan, uit het niets], alles studies wijzen immers op een causaal verband tussen een soortgelijk destructief gedrag op een dergelijke jonge leeftijd, en het fenomeen van terrorist of pastoor op volwassen leeftijd!

Nu, terrorist zijn is op zich geen speciaal gegeven meer vandaag de dag [wat niet wil zeggen dat dit door mijn-eigen-zich-zelve wordt goedgekeurd; integendeel, ze zouden met een grote knal naar Mars moeten worden gebombardeerd, zonder retour-ticket], dus ... eeeeeeeeek ... alweer een pastoor!!

Waar gaat de wereld naartoe ...

Of hoe een onnozel bericht een mens een gans half uur geboeid kan houden ...

1 opmerking:

Anoniem zei

Je hebt inderdaad een zeer interessante gedachtengang...